Продукти: (за 4 порции)
• 750 г говеждо месо
• 4 големи патладжана
• 1 с.л. свинска мас
• 4 глави лук
• 1 яйце
• 2 с.л. сметана
• 3-4 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме измитите и необелени патладжани на колелца с дебелина 1 см. Попарваме ги във вряла вода и ги отцеждаме. Изпържваме всяко парче от двете страни в сгорещено олио.
Прекарваме месото през месомелачка, смесваме го със ситно нарязания и изпържен в маста лук и запържваме. Оставяме сместа да изстине, прибавяме яйцето, сметаната, черен пипер и сол и разбъркваме.
В намазана с мас и поръсена с галета тавичка нареждаме ред патладжани ред кайма, като последния ред е от патладжани. Заливаме с доматеното пюре, размито в 2 с.л. вода, нареждаме нарязаните на кръгчета домати и запичаме в умерена фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...