Кулинарни рецепти » Пълнени чушки по славянски

 Пълнени чушки по славянски

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг чушки
• 1 и 1/2 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 600 г кьопоолу
• 250 г кайма
• сол, черен пипер, джоджен
• олио

За соса:

• 1 кофичка кисело мляко
• 1 яйце
• 2 с.л. брашно, размито в малко вода
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган с горещо олио изпържваме нарязания лук и сипваме кьопоолуто. Добавяме ориза, а след малко и червения пипер. Доливаме 3 ч.ч. топла вода.

Когато течността поизври, слагаме и подправките. Щом оризът се сгъсти, с вилица разбиваме в него каймата. Напълваме изчистените от семките чушки, като накрая потапяме само отвора им в брашно.

Нареждаме в тавичка, заливаме с 1-2 ч.ч. вряла вода и запичаме, докато останат на мазнина. Всяка порция заливаме със сос от посочените продукти, които сме смесили на тих огън.

Автор: Дарина Йовчева

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало