Кулинарни рецепти » Смесени меса в глинен съд

 Смесени меса в глинен съд

Продукти: (за 8 порции)

• 500 г шарено свинско месо
• 500 г сурова наденица
• 500 г черен дроб
• 1-2 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• бялата част на 2-3 стръка праз
• 10-12 маслини
• 1-2 чушки
• 150 мл червено вино
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер на зърна
• суха чубрица
• сол, червен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме свинското и дроба на хапки, а наденицата нарязваме на по-големи парченца. Слагаме месата в глинен съд.

Прибавяме нарязаните на филийки лук и чесън, нарязаната на по-големи парченца чушка и маслините, без костилките. Наливаме олиото, виното и 250 мл вода. Поръсваме подправките.

Захлупваме и печем 30 мин на силна фурна. Рязко намаляваме фурната и оставяме ястието да къкри на тих огън, докато месото напълно омекне, а сосът му се сгъсти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало