Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 кг говеждо месо от бута
• 150 г сланина
• сол, черен пипер
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• 1 дафинов лист
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. червено вино
• 3 с.л. оцет
• лимонов сок
• 200 г краве масло
Начин на приготвяне:
Месото изчистваме добре от ципите, начукваме го, а сланината нарязваме на тънки ивички. Всяка ивичка овалваме в смес от счуканите подправки и сол. Шпековаме с тях месото.
Пържим в горещото масло нарязания на ситно лук, прибавяме месото и с обръщане го пържим, докато поруменее.
Прехвърляме го в тавичка и печем, като му наливаме по малко гореща вода. Подправяме соса с виното, лимоновия сок и оцета. Режем го на филийки изстинало.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...