Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 кг говеждо месо от бута
• 150 г сланина
• сол, черен пипер
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• 1 дафинов лист
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. червено вино
• 3 с.л. оцет
• лимонов сок
• 200 г краве масло
Начин на приготвяне:
Месото изчистваме добре от ципите, начукваме го, а сланината нарязваме на тънки ивички. Всяка ивичка овалваме в смес от счуканите подправки и сол. Шпековаме с тях месото.
Пържим в горещото масло нарязания на ситно лук, прибавяме месото и с обръщане го пържим, докато поруменее.
Прехвърляме го в тавичка и печем, като му наливаме по малко гореща вода. Подправяме соса с виното, лимоновия сок и оцета. Режем го на филийки изстинало.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...