Кулинарни рецепти » Агнешки гювеч с дреболии

 Агнешки гювеч с дреболии

Продукти:

• 700 г агнешко месо
• 300 г агнешки дреболии
• 3-4 глави лук
• 500 г картофи
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 с.л. ситно нарязан джоджен
• сол.

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го нарязваме на по-едри парчета, а дреболиите нарязваме на ситно. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от олиото. Щом поомекне, го изсипваме в глинен гювеч заедно с мазнината.

Прибавяме месото и дреболиите. Наливаме останалото олио и 1 ч.ч. топла вода, посоляваме и печем в умерена фурна.

Щом месото поомекне, прибавяме картофите, нарязани на филийки, и доматите, нарязани на кубчета. Продължаваме да печем, докато месото и картофите омекнат напълно. Поръсваме готовия гювеч със ситно нарязани магданоз и копър.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало