Продукти:
• 700 г агнешко месо
• 300 г агнешки дреболии
• 3-4 глави лук
• 500 г картофи
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 с.л. ситно нарязан джоджен
• сол.
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото и го нарязваме на по-едри парчета, а дреболиите нарязваме на ситно. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от олиото. Щом поомекне, го изсипваме в глинен гювеч заедно с мазнината.
Прибавяме месото и дреболиите. Наливаме останалото олио и 1 ч.ч. топла вода, посоляваме и печем в умерена фурна.
Щом месото поомекне, прибавяме картофите, нарязани на филийки, и доматите, нарязани на кубчета. Продължаваме да печем, докато месото и картофите омекнат напълно. Поръсваме готовия гювеч със ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...