Продукти: (за 4 порции)
• 8 зелени пиперки Долма
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 500 г кайма
• половин консерва стерилизирани домати
• 1 ч.ч. ориз
• 1/3 пакетче краве масло
• 3-4 с.л. олио
• риган, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме пиперките, почистваме ги от дръжките и семената, попарваме ги за 3 мин във вряща вода, изваждаме ги и ги подсушаваме.
Нарязваме чесъна и лука на ситно и ги запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме каймата, запържваме и нея като непрекъснато бъркаме с вилица. Слагаме предварително намачканите домати заедно със сока, риган, сол и черен пипер. Разбъркваме и варим, докато сокът от доматите се изпари. След това прибавяме ориза и разбъркваме.
С тази смес напълваме добре чушките и ги нареждаме в намаслен съд, а около тях изсипваме остатъка от сместа с месото. Печем около 30 мин в умерена фурна и сервираме чушките горещи.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...