Кулинарни рецепти » Руло в кашкавалена коричка

 Руло в кашкавалена коричка

Продукти:

• 400 г настърган кашкавал
• 1 бурканче майонеза
• 6 яйца

За плънката:

• 500 г кайма
• 100 г топено сирене
• 1 глава лук
• 200 г стерилизирани гъби
• 2 яйца
• черен и червен пипер
• кимион, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Разбъркваме настъргания кашкавал с яйцата и майонезата. В продълговата тава слагаме хартия за печене и разстиламе сместа отгоре. Печем в загрята до 200 градуса фурна около 20 минути. Изваждаме и оставяме кората да изстине, след което я отлепваме от хартията.

Правим плънка като смесваме каймата с настъргания лук, нарязаното сирене, яйцата, гъбите и всички подправки. Плънката намазваме върху кората и завиваме на руло.

Обвиваме с хартия за печене, а отгоре с фолио и слагаме в тавичка. Печем до готовност на 180 градуса. Поднасяме рулото нарязано на филийки.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало