Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешко месо
• 3 връзки пресен лук
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• 1 връзка джоджен
• 1 пакетче краве масло
• 2 яйца
• 1 кофичка кисело мляко
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца. Прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и джоджен. Поръсваме с черен пипер и сол, сипваме малко олио и разбъркваме. Оставяме сместа да престои 2-3 часа. След това я разпределяме в гювечета.
Слагаме във всяко гювече по парченце масло, захлупваме и печем в умерено загрята фурна. Когато месото омекне, изваждаме гювечетата и ги заливаме с яйцата, които сме разбили заедно с киселото мляко и брашното. Запичаме ги отново, докато хванат розова коричка.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...