Кулинарни рецепти » Печена кайма

 Печена кайма

Продукти:

• 500 г мляно месо
• 1 ч. ч. нарязани пресни гъби
• 1 глава кромид лук
• 1 стрък чубрица
• половин връзка магданоз
• 1 бучка краве масло
• 2 с. л. брашно
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1 яйце
• черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Към мляното месо прибавяме млякото, яйцето, гъбите, брашното, скълцаните лук, магданоз и чубрица. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, измесваме добре и разстиламе сместа в тавичка.

Отгоре слагаме късчета краве масло. Печем до зачервяване в умерено загрята фурна.

Автор: Красимир Петров

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало