Кулинарни рецепти » Шопски кебап

 Шопски кебап

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 1 к.ч. мазнина
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 люти чушки
• 3-4 глави лук
• 200 г кисело мляко
• 1 с.л. брашно, червен и черен пипер
• 2 яйца
• чубрица, магданоз
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от костите, нарязваме го на малки парченца, поръсваме със сол и черен пипер и ги нанизваме по 5-6 парченца на шишчета. Помежду месото нанизваме лютите чушлета. Задушаваме приготвените шишчета в малко вода и мазнината, след което ги изваждаме в тавичка.

В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук, а след това добавяме доматеното пюре, брашното, посипваме с червен пипер и заливаме с вода. Посоляваме на вкус соса и като кипне, го изливаме в тавичката с шишчетата.

Заливаме кебапа с разбитите в киселото мляко яйца, поръсваме с чубрица и печем във фурната около 15 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало