Кулинарни рецепти » Шопски кебап

 Шопски кебап

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 1 к.ч. мазнина
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 люти чушки
• 3-4 глави лук
• 200 г кисело мляко
• 1 с.л. брашно, червен и черен пипер
• 2 яйца
• чубрица, магданоз
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от костите, нарязваме го на малки парченца, поръсваме със сол и черен пипер и ги нанизваме по 5-6 парченца на шишчета. Помежду месото нанизваме лютите чушлета. Задушаваме приготвените шишчета в малко вода и мазнината, след което ги изваждаме в тавичка.

В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук, а след това добавяме доматеното пюре, брашното, посипваме с червен пипер и заливаме с вода. Посоляваме на вкус соса и като кипне, го изливаме в тавичката с шишчетата.

Заливаме кебапа с разбитите в киселото мляко яйца, поръсваме с чубрица и печем във фурната около 15 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало