Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 агнешка плешка
• 200 г шунка
• 1 филия сух бял хляб
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 пакетче краве масло
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Правим разрез в плешката между ребрата и лопатката, като оформяме място за плънката.Посоляваме и натриваме с черен и червен пипер.
Нарязваме шунката на ситно и я смесваме с накиснатия и отцеден хляб, нарязаните варени яйца, 2-3 с.л. краве масло, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме сместа, пълним с нея плешката и зашиваме отвора.
Слагаме напълнената плешка в намаслена тавичка и я поливаме с останалото разтопено масло. Наливаме 1 к.ч. гореща вода и печем в умерена фурна, като от време на време обливаме плешката със сос от тавичката.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...