Кулинарни рецепти » Салата от карфиол и целина

 Салата от карфиол и целина

Продукти:

• 1 глава карфиол
• 1 глава целина
• 1 к.ч. прясна сметана
• 4-5 с.л. майонеза
• 250 г шунка
• 1 с.л. горчица
• магданоз, вегета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разделяме карфиола на розички, измиваме и оставяме да се отцеди. Обелваме целината и я нарязваме на продълговати парчета. Варим я заедно с карфиола 10 мин във вода с черен пипер, ситно нарязан магданоз, вегета и сол. Изваждаме сварените продукти, отцеждаме и ги подреждаме в чиния.

Разбиваме сметаната със сол и черен пипер. Смесваме я с майонезата и горчицата. Заливаме карфиола и целината с тази смес, а по периферията на чинията нареждаме навитата на рулца шунка. Украсяваме с клончета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало