Продукти: (за 4 порции)
• 8 картофа
• 150 г сирене
• 30 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите. От едната страна малко ги изрязваме, за да стоят прави, а от другата издълбаваме тунелчета в картофите, но не ги пробиваме до края.
Пълним издълбаните тунелчета с настъргано сирене /или кашкавал/ и слагаме по малко масло. Леко посоляваме картофите отвън, увиваме ги в алуминиево фолио и ги нареждаме изправени в тавичка.
Печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...