Кулинарни рецепти » Леща с картофи

 Леща с картофи

Продукти: (за 4 порции)

• 60 г червена леща
• 400 г картофи
• 150 мл вода
• 3 стръка пресен лук
• 1 главичка стар лук
• 2 с.л. маргарин
• 6 белтъка
• 200 мл прясно мляко
• 1 щипка шафран
• 1 с.л. сусам
• суха чубрица, магданоз
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме лещата със студената вода и киснем 30 мин, за да набъбне.

Нарязваме пресния лук на парченца по 1 см. Стария лук наситняваме. Нарязваме картофите на филийки.

Сгорещяваме в тефлонов тиган 1 с.л. маргарин и задушаваме двата вида лук.

Намасляваме тавичка, нареждаме картофите и прибавяме лещата, лука и изброените подправки.

Разбиваме белтъците с млякото, подправяме със сол и шафран и заливаме зеленчуците.

Слагаме тавичката в друга по-голяма с топла вода и печем на водна баня при 180°С 40 мин. Поръсваме сусама и печем още 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало