Продукти:
• половин средно голяма тиква
• 1 и 1/4 ч.ч. натрошено сирене
• 3 домата
• 1/2 ч.ч. олио
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата, почистваме я от семките и я нарязваме на филийки.
Задушаваме я в половината олио и малко вода до омекване и я нареждаме в намаслена тавичка, като между всеки ред ръсим натрошено сирене. Най-отгоре покриваме с кръгчета домати.
Сгорещяваме останалото олио и поливаме ястието. Печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...