Продукти: (за 4 порции)
• 1 к.ч. ориз
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 глава целина
• 3 картофа
• 1 тиквичка
• 1ч.ч. зелен фасул /нарязан на парчета/
• 5 домата
• 1 к.ч. олио
• 3 яйца
• 300 мл прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме оризът в 2 с.л. от олиото, заливаме го с 300 мл гореща вода, посоляваме и оставяме да се свари.
Нарязваме лука на филийки, а морковите, целината, тиквичката и картофите - на кубчета. Сваряваме нарязаните зеленчуци в подсолена вода като ги пускаме последователно: моркови, целина и лук. Накрая сипваме тиквичките и картофите.
След като се сварят запържваме зеленчуците в останалата част от олиото и добавяме ориза и нарязаните на ситно 2 домата и магданоз. Разбъркваме сместа добре и подправяме с черен пипер и сол.
В намаслена тавичка нареждаме един ред домати, нарязани на филийки, а върху тях изсипваме на равномерен пласт зеленчуковата смес и покриваме отново с ред филийки от домати. Заливаме с яйцата, разбити с прясното мляко.
Печем в умерена фурна до зачервяване.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...