Кулинарни рецепти » Мусака – мозайка

 Мусака – мозайка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 к.ч. ориз

• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 глава целина
• 3 картофа
• 1 тиквичка
• 1ч.ч. зелен фасул /нарязан на парчета/
• 5 домата
• 1 к.ч. олио
• 3 яйца
• 300 мл прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме оризът в 2 с.л. от олиото, заливаме го с 300 мл гореща вода, посоляваме и оставяме да се свари.

Нарязваме лука на филийки, а морковите, целината, тиквичката и картофите - на кубчета. Сваряваме нарязаните зеленчуци в подсолена вода като ги пускаме последователно: моркови, целина и лук. Накрая сипваме тиквичките и картофите.

След като се сварят запържваме зеленчуците в останалата част от олиото и добавяме ориза и нарязаните на ситно 2 домата и магданоз. Разбъркваме сместа добре и подправяме с черен пипер и сол.

В намаслена тавичка нареждаме един ред домати, нарязани на филийки, а върху тях изсипваме на равномерен пласт зеленчуковата смес и покриваме отново с ред филийки от домати. Заливаме с яйцата, разбити с прясното мляко.

Печем в умерена фурна до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало