Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг спанак
• 2 с.л. брашно
• 2-3 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 жълтъка
• 1 с.л. лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Бланшираме спанака 5 мин във вряща подсолена вода и го отцеждаме.
От маслото и брашното правим светла запръжка, която разреждаме с хладкото прясно мляко. Като поизстине, прибавяме един по един жълтъците, подправяме със сол, лимонов сок и черен пипер.
Сипваме спанака в тази смес и разбъркваме. Прехвърляме в намаслена тавичка и запичаме.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...