Кулинарни рецепти » Ньоки по парижки

 Ньоки по парижки

Продукти: (за 2-3 порции)

• 200 г брашно
• 80 г краве масло
• 250 мл вода
• 15 г сол
• 7 яйца
• 200 г кашкавал

Начин на приготвяне:

Възвираме водата, заедно с маслото и солта. Прибавяме брашното и бъркаме с дървена лъжица на топло, докато се получи гъсто тесто и се отлепи от тенджерата. Снемаме го от огъня и го оставяме да изстине.

Прибавяме едно по едно 4 яйца и 3 жълтъка, като бъркаме с дървената лъжица до получаване на гладко, меко тесто. Към него прибавяме 100 г настърган кашкавал. Разбъркваме добре сместа, слагаме я в шприц, през който шприцоваме в гореща и подсолена вода.

С нож отрязваме топчета от шприцованото тесто с големина малко повече от лешник. Слагаме тенджерата с топчетата на огъня, захлупваме и варим 5-6 мин. При варенето топчетата се подуват. Изваждаме ги от водата и ги слагаме в кърпа да се подсушат.

Приготвяме бешамелов сос, в който, докато ври, прибавяме 1 глава лук, обелени и начукани 3-4 карамфила и 50 г настърган кашкавал. Снемаме от огъня, изваждаме лука, а със соса заливаме ньоките, като разбъркваме добре.

Слагаме в намаслена тавичка, поръсваме отгоре с настърган кашкавал и запичаме във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало