Кулинарни рецепти » Спаначени рула

 Спаначени рула

Продукти:

• 1 кг спанак
• 1 глава лук
• 1 к.ч. зехтин
• 1 ч.ч. брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2-3 домата
• 3-4 рибки аншоа
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 с.л. настърган кашкавал
• лимонов сок
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От брашното, яйцето и малко мляко приготвяме палачинково тесто, което оставяме да отлежи 1 час.

Почистваме и измиваме спанака, попарваме го и го нарязваме на едро. Прибавяме настъргания лук и подправяме с лимонов сок, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и задушаваме в 1-2 с.л. зехтин и малко вода.

Отделно загряваме останалата мазнина, сипваме в нея част от приготвеното тесто и слагаме отгоре доматени кръгчета и парченца аншоа. Поливаме отново с тесто и изпържваме омлет до златисто оцветяване от двете страни. По същия начин изпържваме и втори омлет.

Разстиламе върху тях спаначената плънка, навиваме ги на рула и ги слагаме във форма за суфле. Заливаме с доматения сок, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме във фурната.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало