Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг чушки
• 4-5 глави лук
• 3-4 моркова
• 6-7 картофа
• 5-6 домата
• 1 парче целина
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в по-голямата част от мазнината и малко вода. Прибавяме нарязаните на кръгчета целина и моркови, а след като омекнат - и обелените и едро нарязани домати. Продължаваме задушаването.
В останалата мазнина задушаваме обелените и нарязани на кръгчета картофи и нарязаните на ивички пиперки. Прибавяме ги към останалите зеленчуци, поръсваме със ситно нарязан магданоз, черен и червен пипер и посоляваме.
Поръсваме сместа с брашното, изсипваме я в тавичка и запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...