Продукти: (за 5 порции)
• 10 средно големи домата
• 1 к.ч. олио
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 твърдо сварени яйца
• 150 г сирене
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме брашното в мазнината до златисто и разреждаме с прясното мляко на средно гъст сос.
Разрязваме доматите напречно на половинки и ги издълбаваме.
Нарязваме вътрешността им на ситно и я смесваме с настърганото сирене, ситно нарязаните яйца и ситно нарязан магданоз. Разбъркваме сместа и я прибавяме към соса. Посоляваме и отново разбъркваме.
С така приготвената смес пълним издълбаните домати, които предварително леко сме осолили и сме поръсили с половината от разтопеното масло.
Подреждаме ги в намаслена тавичка, поливиме с останалото масло и печем в умерена фурна.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...