Кулинарни рецепти » Пълнени домати на фурна

 Пълнени домати на фурна

Продукти: (за 5 порции)

• 10 средно големи домата
• 1 к.ч. олио
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 твърдо сварени яйца
• 150 г сирене
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме брашното в мазнината до златисто и разреждаме с прясното мляко на средно гъст сос.

Разрязваме доматите напречно на половинки и ги издълбаваме.

Нарязваме вътрешността им на ситно и я смесваме с настърганото сирене, ситно нарязаните яйца и ситно нарязан магданоз. Разбъркваме сместа и я прибавяме към соса. Посоляваме и отново разбъркваме.

С така приготвената смес пълним издълбаните домати, които предварително леко сме осолили и сме поръсили с половината от разтопеното масло.

Подреждаме ги в намаслена тавичка, поливиме с останалото масло и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало