Продукти:
• 3 стръка праз
• 7-8 картофа
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. царевично брашно
• 3 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Размесваме ги с накълцания праз и царевичното брашно, посоляваме и изсипваме сместа в обилно намаслена тавичка.
Заливаме с яйцата, разбити с олиото, и печем в умерено загрята фурна. Преди поднасяне нарязваме ястието на квадратчета.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...