Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи
• 2-3 домата
• 400 г прясна извара (или сирене)
• 2 яйца
• половин пакетче краве масло
• 4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, разрязваме ги на половинки и ги издълбаваме. Посоляваме и ги напълваме със смес от изварата, яйцата, маслото, ситно нарязаните домати и магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Нареждаме ги в намаслена тавичка, поливаме с малко топла вода и печем до зачервяване в умерена фурна.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...