Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг брюкселско зеле
• 3-4 домата
• 30 г краве масло
• 4 с.л. настърган кашкавал
• 3 с.л. галета
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме зелето в кипяща подсолена вода заедно с 1 ч.л. масло. Варим 6-7 мин, отцеждаме и разстиламе главичките в намаслена и поръсена с галета тавичка.
Отгоре покриваме с нарязаните на тънки филийки домати. Поръсваме с галетата и настъргания кашкавал, слагаме тук там парченца от останалото масло и печем в умерена фурна до зачервяване.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...