Продукти: (за 4 порции)
• 4 големи картофа
• 4 ч.л. натрошено сирене
• 4 яйца
• 4 зърна черен пипер
• 30 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги подрязваме от единия край, за да могат да стоят прави. Издълбаваме ги и ги бланширам във вряща подсолена вода.
Слагаме във всеки картоф по 1 ч.л. сирене, а отгоре счупваме по 1 яйце. Украсяваме със зрънце от черен пипер.
Нареждаме картофите в намаслена тавичка и печем при 220°С, докато картофите омекнат и яйцата се опекат.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...