Продукти: (за 4 порции)
• 8 гулии
• 300 г гъби, накиснати в оцет
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• 250 г кисела сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме измитите гулии в гореща фурна до омекване. Обелваме ги и издълбаваме средата им. Прибавяме отцедените и нарязани гъби и лука, който сме нарязали на ситно и сме запържили в част от маслото, посоляваме и разбъркваме.
Напълваме гулиите със сместа, нареждаме ги в подходящ съд, захлупваме и печем в умерена фурна. Към края на печенето добавяме сметаната и оставяме ястието още малко във фурната.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...