Продукти:
• 1 кг пресен лук
• 70 мл олио
• 80 г краве масло
• 150 г домати
• 150 г картофи
• 1 с.л. брашно
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме, нарязваме и задушаваме в мазнина бялата част на лука. Прибавяме нарязаните на дребно домати и зелената част на лука.
След 10 минути слагаме препеченото брашно, както и картофите - нарязани на ситно и предварително задушени в маслото. Подправяме със сол и магданоз и заливаме с гореща вода.
Изсипваме манджата в тава и печем до готовност.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...