Кулинарни рецепти » Задушено пиле със зеленчуци

 Задушено пиле със зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 200-300 г бамя
• 3-4 зелени чушки
• 4-5 картофа
• 1 патладжан
• 3-4 домата
• 3-4 домата
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме го и го оставяме да престои 1 час в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивият му сок. Нарязваме чушките на тънки пръстени. Изрязваме дръжките на бамята. Нарязваме картофите на кубчета. Нарязваме пилето на порции.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещената мазнина. Прибавяме обелените и настъргани домати, а след това – пилешките порции. Посоляваме, поръсваме червения пипер и наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите.

Захлупваме и задушаваме на тих огън, докато месото поомекне. Тогава прибавяме предварително подготвения зарзават и продължаваме да задушаваме на тих огън. Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало