Кулинарни рецепти » Пастет от свински черен дроб и риба

 Пастет от свински черен дроб и риба

Продукти:

• 500 г свински черен дроб
• 250 г сланина
• 3 глави лук
• 50 г краве масло
• 1 малка консерва риба
• 3 с.л. брашно
• 3 яйца
• 250 г сметана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
• ябълки и боровинки за украса

Начин на приготвяне:

Нарязваме почистения черен дроб на по-големи парчета и го прекарваме два пъти през месомелачката заедно със сланината.

Нарязваме лука на ситно и го изпържваме до пожълтяване в сгорещеното масло. След като изстине го прибавяме към дроба заедно със ситно нарязаната риба, разбитите със сметаната яйца и брашното. Подправяме пикантно сместа с черен пипер и ситно нарязан магданоз и леко я посоляваме.

Намасваме с масло продълговата форма за печене, слагаме на дъното й фолио, изсипваме вътре сместа и печем на водна баня в слаба фурна около 1 час и 30 мин. Оставяме пастета да изстине във формата.

Потапяме за малко в гореща вода и обръщаме, за да извадим пастета. Нарязваме го и го украсяваме с почистени половинки от ябълка, напълнени с боровинки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало