Кулинарни рецепти » Пикантно пиле

 Пикантно пиле
/Виетнам/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 голямо пиле
• 60 г краве масло
• 2-3 скилидки чесън
• 1 с.л. захар
• черен пипер, оцет, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на парчета и го натриваме със сол и черен пипер.

В отворена суха тенджера под налягане карамелизираме захарта. Прибавяме 2 с.л. вода, за да разтворим карамела. Слагаме месото и маслото, затваряме тенджерата и я поставяме на силен огън.

Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме пилето 20 мин. Подправяме с чесъна, който сме счукали с малко сол и оцет и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало