Кулинарни рецепти » Праз в гювечета

 Праз в гювечета

Прoдукти:

• бялата част на 7-8 стръка праз лук
• 150 г настърган кашкавал
• 6 с.л. олио
• по 1 яйце за всяко гювече
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно праза и поръсваме със сол и черен пипер. Задушаваме в олиото до омекване. Наръсваме с червен пипер и разпределяме нарязания праз в гювечетата.

Правим с лъжица вдлъбнатина в средата и чукваме по 1 яйце във всяка порция. Наръсваме с кашкавал и запичаме в загрята фурна за около 10-12 минути. Поднасяме с кисели краставички.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало