Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи с еднаква големина
• половин пакетче краве масло
• 5-6 с.л. настъргано сирене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, разрязваме ги напречно, но не докрай, така че да изглеждат цели.
Подреждаме ги в намаслена тавичка, подправяме с черен пипер и сол и върху всеки картоф слагаме парченце масло.
Поръсваме картофите с настърганото сирене и печем в умерена фурна, докато омекнат и станат златисто кафяви.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...