Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг тиквички
• 250 г извара
• 2 яйца
• 1 к. ч. мазнина
• сол и копър
Начин на приготвяне:
Нарязваме обелените тиквички по дължина на половинки. Издълбаваме ги внимателно и ги задушаваме в част от мазнината и малко вода.
Нареждаме ги в тавичка и ги пълним със сместа от изварата и яйцата. Заливаме с мазнината и печем до леко зачервяване. Поднасяме ги поръсени с копър.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...