Продукти: (за 4 порции)
• 4 с.л. ориз
• 1 1/2 ч.ч. натрошено сирене
• 250 г домати
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. счукана галета
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер,сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в 1 ч.ч. подсолена вода.
Нарязваме на дребно доматите, лука и магданоза. Прибавяме дафиновия лист и варим до получаване на пюре. Прибавяме към получения сос черен пипер, сол и половината масло.
Намасляваме една тавичка и изсипваме последователно част от сварения ориз, част от настърганото сирене и част от соса. Повтаряме, докато свършат продуктите. Най-горният пласт да е от натрошено сирене.
Поръсваме ястието със счукана галета, заливаме с останалото сгорещено масло и печем 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...