Продукти: (за 4 порции)
• 4 с.л. ориз
• 1 1/2 ч.ч. натрошено сирене
• 250 г домати
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. счукана галета
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер,сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в 1 ч.ч. подсолена вода.
Нарязваме на дребно доматите, лука и магданоза. Прибавяме дафиновия лист и варим до получаване на пюре. Прибавяме към получения сос черен пипер, сол и половината масло.
Намасляваме една тавичка и изсипваме последователно част от сварения ориз, част от настърганото сирене и част от соса. Повтаряме, докато свършат продуктите. Най-горният пласт да е от натрошено сирене.
Поръсваме ястието със счукана галета, заливаме с останалото сгорещено масло и печем 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...