Кулинарни рецепти » Картофено суфле

 Картофено суфле

Продукти:

• 1 кг картофи
• 2 яйца
• 1 кръгла кутийка топено сирене
• 1 пакетче краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги пасираме на гладко пюре. Последователно прибавяме към пюрето разбитите жълтъци и белтъците, разбити на гъст сняг. Ако е необходимо, посоляваме.

В намаслена тавичка разстиламе половината от сместа. Нареждаме отгоре плътно парченца от топеното сирене и покриваме с останалото картофено пюре. Най-отгоре разпределяме късчетата масло. Печем около 15 мин в силна фурна.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало