Кулинарни рецепти » Пилешко руло

 Пилешко руло

Продукти:

• 4 цели пилешки гърди
• 5-6 кисели краставички
• 5-6 зелени маслини с чушка
• 3-4 стерилизирани гъби
• 1 с.л. настърган джинджифил
• 3-4 скилидки чесън
• 2 ч.ч. зеленчуков или пилешки бульон
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пилешките гърди с дървено чукче, като внимаваме да не ги пробием. Нарязваме краставичките на лентички, маслините – на половини, гъбите – на парченца. Пресоваме почистения чесън.

Всяко парче месо наръсваме с джинджифил и чесън. Поставяме по няколко резенчета кисела краставичка, маслини и гъби върху месото. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Завиваме месото на руло и го завързваме.

Подреждаме рулата в тава и ги заливаме с бульона. Покриваме тавата с фолио и задушаваме в умерена фурна. След като месото омекне, махаме фолиото и запичаме рулата отгоре, докато се получи хрупкава коричка.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало