Кулинарни рецепти » Супа с юфка

 Супа с юфка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 4 домата
• 1 с.л. олио
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 л месен бульон
• 100 г дребна юфка
• 4 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Попарваме доматите във вряща вода, обелваме ги и ги нарязваме на ситно.

Нарязваме лука, моркова и целината на кубчета и ги запържваме в смес от маслото и олиото. Прибавяме доматите, посоляваме, поръсваме с черен пипер, захлупваме и задушаваме.

Накрая сипваме юфката и варим супата, докато юфката омекне. Преди поднасяне поръсваме с настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало