Продукти:
• 3 л чист спирт
• 5 г ванилия
• 4 г канела
• 3 гвоздейчета карамфил
• 700 мл дестилирана вода
• захарен сироп, приготвен от 2 кг захар и 600 мл вода
Начин на приготвяне:
Смесваме спирта с дестилираната вода, прибавяме подправките и оставяме 2 седмици на слънце.
Прецеждаме и смесваме със захарния сироп. Наливаме в бутилки, които затваряме плътно и оставяме на тъмно и хладно място. Ликьорът е готов след 6 месеца.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...