Продукти: (за 4 порции)
· 500 г спаначено пюре
· 2 сардинки от консерва
· 1 жълтък
· 1 1/2 к.ч. гъст бешамел
· 1 с.л. сметана
· черен пипер, сол
За канелоните:
· 300 г брашно
· 1 1/2 яйца
· гореща вода, сол
Начин на приготвяне:
Правим твърдо тесто от посочените за каналоните продукти. Разточваме тестото на тънки кори и ги оставяме да съхнат. Когато са почти изсъхнали, ги нарязваме н квадратчета със страна 10 см. Държим ги в навлажнена кърпа.
Разбиваме жълтъка с 1 к.ч. бешамел и ситно стритите сардинки. Прибавяме спаначеното пюре, черен пипер и сол на вкус.
Сваряваме каналоните в подсолена вода, оформяме ги като цилиндърчета и ги пълним със спаначената смес. Нареждаме ги в намаслена тавичка, заливаме с останалия бешамел, разреден със сметаната и печем в много гореща фурна.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...