Кулинарни рецепти » Киочиоли с орехов крем

 Киочиоли с орехов крем

Продукти: (за 4 порции)

· 250 г киочиоли
· 400 бяло пилешко месо
· 1 ч.л. зехтин
· 200 мл сметана
· 50 мл прясно мляко
· 1 кубче пилешки бульон
· 50 г орехови ядки
· сол, бял пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме пастата в 2 л кипяща подсолена вода.

Нарязваме месото на парченца и го пържим 3-4 мин в сгорещената мазнина. Наливаме малко вода и задушаваме. Подправяме със сол и пипер.

Затопляме млякото заедно със сметаната и пилешкия бульон. Прибавяме ситно счуканите орехови ядки и разбъркваме. Трябва да получим гладък крем.

Изсипваме отцедените киочиоли в голяма чиния, объркваме ги с пилешкото месо и поливаме с ореховия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало