Продукти за тестото:
· 4 ч.ч. брашно
· 4 яйца
За плънката:
· средата на 1 къдрава маруля
· 250 г извара
· 1 с.л. зехтин
· 1 яйце
· 4-5 с.л. настърган пармезан
· 60 г краве масло
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното със 1 щипка сол. Правим в средата “кладенче” и изливаме вътре леко разбитите яйца. Прибавяме много малко топла вода и месим 15 мин - до получаването на гладко тесто.
Нарязваме марулята на тънки ивички, посоляваме и задушаваме в зехтина, докато омекне. Сваляме от огъня и оставяме да изстине. Прибавяме изварата и подправяме с черен пипер.
Разточваме тестото на тънка кора и изрязваме квадратчета или кръгове. Пълним ги с плънката, прегъваме краищата, прищипваме хубаво и ги намазваме с яйце, за да не се разтворят по време на варенето.
Възвираме голямо количество подсолена вода, пускаме равиолите и ги варим, докато изплуват. Заливаме ги с разтопеното масло и ги поръсваме с настъргания пармезан.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...