Кулинарни рецепти » Картофи с ябълки

 Картофи с ябълки

Продукти за 6 порции:

• 6 средно големи картофа
• 1 ч.л. канела
• 155 г захар
• 4 ябълки
• 1 к.ч. разтопено краве масло

Начин на приготвяне:

Печем картофите /най-добре червени/ върху пергаментова хартия около 1 час на 200°С, като внимаваме да не се разкашкат. След като изстинат, ги обелваме и нарязваме на филийки или кубчета.

Смесваме канелата и захарта. Нареждаме слой картофи в намаслена тавичка. Поръсваме с подправената захар и малко масло.

Обелваме ябълките, нарязваме ги на филийки и разстиламе върху картофите един ябълков пласт. Поръсваме с масло и захар и продължаваме да нареждаме картофи и ябълки до изчерпване на продуктите, като последният пласт трябва да е ябълков.

Заливаме с разтопено масло и покриваме с фолио. Печем 20 мин на 180°С, махаме фолиото и допичаме още 10-15 мин. Сервираме десерта топъл.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало