Кулинарни рецепти » Картофи с ябълки

 Картофи с ябълки

Продукти за 6 порции:

• 6 средно големи картофа
• 1 ч.л. канела
• 155 г захар
• 4 ябълки
• 1 к.ч. разтопено краве масло

Начин на приготвяне:

Печем картофите /най-добре червени/ върху пергаментова хартия около 1 час на 200°С, като внимаваме да не се разкашкат. След като изстинат, ги обелваме и нарязваме на филийки или кубчета.

Смесваме канелата и захарта. Нареждаме слой картофи в намаслена тавичка. Поръсваме с подправената захар и малко масло.

Обелваме ябълките, нарязваме ги на филийки и разстиламе върху картофите един ябълков пласт. Поръсваме с масло и захар и продължаваме да нареждаме картофи и ябълки до изчерпване на продуктите, като последният пласт трябва да е ябълков.

Заливаме с разтопено масло и покриваме с фолио. Печем 20 мин на 180°С, махаме фолиото и допичаме още 10-15 мин. Сервираме десерта топъл.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало