Продукти:
• 200 г брашно
• 3 яйца
• 150 г захар
• 1 ч.ч мляко
• 1 к.ч. олио
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 1 кг ябълки
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Прибавяме олиото, млякото, пресятото с бакпулвера брашно и ванилията. Разбъркваме и внимателно съединяваме с белтъците, които сме разбили на гъст сняг.
Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Отгоре нареждаме нарязаните на филийки ябълки. Печем в умерена фурна. Поръсваме готовия щрудел обилно с пудра захар.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...