Кулинарни рецепти » Комбаст

 Комбаст

Продукти:

• 1,5 кг тиква
• 1 двойна шепа сушени ябълки, круши и други плодове
• захар

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквата на парчета, широки около 3-4 см и дебели 1 см. Нареждаме ги в тенджера, заливаме ги с вода така, че да ги покрие 2 пръста, захлупваме тенджерата и варим на тих огън.

След 15 мин прибавяме сушените плодове, които предварително сме накиснали за 30 мин в студена вода и след това сме ги отцедили. Продължаваме да варим на тих огън, докато водата изври и плодовете омекнат.

Накрая подслаждаме със захар на вкус. Поднасяме десерта топъл или студен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало