Продукти:
• 5 ч.ч. фино брашно
• 1 1/2 ч.ч. течно масло
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. кокосови стърготини
• 7 с.л. бели стафиди
• 3 с.л. натурален или млечен шоколад
• 3 с.л. бял шоколад
• 2 с.л. “Пина колада”
• 1 ч.л. сол
• 6 яйца
• 50 г мая
• 10-15 бели череши от сладко
• 1 яйце за намазване
• мазнина за тавата
Начин на приготвяне:
С малко мляко и брашно размиваме маята на кашичка и я оставяме да втаса. Разбиваме яйцата със захарта. Пресяваме брашното със солта, правим в средата “кладенче” и слагаме квасеца, яйчената смес, млякото, малко от течното масло и малко от алкохола. Месим енергично като добавяме мазнина и алкохол. Тестото трябва да пуска мехурчета, а мазнината напълно да се поеме.
Оставяме тестото да втасва 1 час на топло. Повторно премесваме, слагаме стафидите, пак оставяме да втасва и тогава го разделяме на две части. Правим два фитила, в които пъхваме оваляните в брашно череши. Те хлътват навътре.
Подреждаме козунака в намаслена тава, по-голяма от обема му, намазваме го с разбито яйце и го печем на 200°С. Топлия козунак поръсваме първо с настъргания тъмен, а после и с настъргания бял шоколад. Те се смесват от горещината. Леко ги набраздяваме с клечка за зъби. След 15 мин наръсваме с кокосови сктърготини, завиваме с кърпа козунака и го оставяме да изстине във фурната.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...