Кулинарни рецепти » Козуначени възли

 Козуначени възли

Продукти:

• 1 кг брашно
• 5 яйца
• 200 г захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 20 г мая
• 150 мл олио
• настъргана кора от лимон
• 1 яйце за намазване
• кристална захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в прястното мляко. Изчакваме да понабъбне и прибавяме яйцата, които сме разбили със захарта, олиото, настърганата лимонова кора и брашното. Замесваме тесто, завиваме го с кърпа и го слагаме в хладка вода да втасва. Щом изплува на повърхността на водата, тестото е готово.

Късаме от него топки с големината на яйце и с ръце ги оформяме на пръчки, дебели около 1 см. Завързваме ги на възел и ги нареждаме в намаслена тавичка. Намазваме ги с разбитото яйце, поръсваме ги със захарта и ги изпичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало