Кулинарни рецепти » Козунак с лимонада

 Козунак с лимонада

Продукти:

• 1 кг брашно
• 4 яйца
• 4 с. л. кисело мляко
• 8 с. л. олио
• 12 с. л. захар
• 1/2 ч. л. сол
• 6 капки оцет
• 1 пакетче ванилена захар
• 1 жълтък за намазване

За маята:

• мая за хляб колкото кибритена кутийка
• 6 с. л. брашно,
• 1 щипка захар
• 1 затоплена лимонада (250 мл)

Начин на приготвяне:

Забъркваме маята с брашното, захарта и лимонадата и я оставяме на топло да втаса. Смесваме разбити-те яйца, киселото мляко, олиото, захарта, оцета, солта и ванилията и ги оставяме на топло. Прибавяме и шупналата мая и започваме измесването до получаване на гладко тесто с мехури. Намазваме го с олио и оставяме да втаса.

Разделяме тестото на 3 фитила, които заплитаме и разпределяме в подмазана тава, но тестото не трябва да заема целия й обем, защото се надува двойно. Намазваме отгоре с разбит жълтък и поръсваме със за-хар. Слагаме козунака в студена фурна и загряваме до 250°С. След 20 мин намаляваме температурата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало