Кулинарни рецепти » Задушена треска

 Задушена треска

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от треска
• 2-3 с.л. брашно
• 3-4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 1 скилидка чесън
• 3 ч.л. доматено пюре
• 100 г стерилизирани скариди
• магданоз, оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарясваме рибата на кубчета, поръсваме с черен пипер и сол, овалваме в брашното и изпържваме в половината олио.

Нарязваме лука на кръгчета и го изпържваме в останалото олио. Прехвърляме го в тавичка и прибавяме рибата, счукания чесън, доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. топла вода, ситно нарязан магданоз.

Подправяме с оцет на вкус и задушаваме 40 мин в слаба фурна. Десетина минути преди края прибавяме скаридите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало