Кулинарни рецепти » Риба с бяло вино

 Риба с бяло вино

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг риба
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. олио
• 40 г краве масло
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата отвътре и отвън и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Оставяме да престои 1 час и я слагаме в тавичка, в която сме наляли олиото.

Върху рибата слагаме част от маслото, нарязано на парченца. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем 10 мин в силна, а след това в умерена фурна.

След 15 мин наливаме виното и допичаме рибата, като периодично я обливаме със соса от тавата. Накрая намазваме рибата с останалото разтопено масло и поръсваме с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало