Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. олио
• 40 г краве масло
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата отвътре и отвън и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Оставяме да престои 1 час и я слагаме в тавичка, в която сме наляли олиото.
Върху рибата слагаме част от маслото, нарязано на парченца. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем 10 мин в силна, а след това в умерена фурна.
След 15 мин наливаме виното и допичаме рибата, като периодично я обливаме със соса от тавата. Накрая намазваме рибата с останалото разтопено масло и поръсваме с лимонов сок.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...