Продукти: (за 4 порции)
• 600 г рибено филе
• 30 г краве масло
• лимонов сок
• черен пипер, сол
За соса:
• 30 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 300 мл рибен бульон
• 1 с.л. горчица
• 2 с.л. сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, посоляваме, поръсваме с лимонов сок и черен пипер и нареждаме порциите в тавичка. Прибавяме маслото, наливаме 3-4 с.л. вода, покриваме с алуминиево фолио и печем в умерено загрята фурна до омекване.
Отделно приготвяме соса, като правим светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме с бульона и сваряваме. Прибавяме горчицата и подправяме с черен пипер и сол. Накрая слагаме сметаната и поднасяме соса към опечената риба.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...